Index Vakbarát Hírportál

Benigni Berlusconi visszatérésén gúnyolódott

2012. december 18., kedd 13:41

Silvio Berlusconi miniszterelnök-jelöltségi szándékán viccelődött egy hétfői televíziós műsorban Roberto Benigni olasz komikus, aki szerint a volt kormányfő visszatérésének híre még a maják által jósolt apokalipszist is túlszárnyalja.

"Visszatért! Istenem segíts meg minket" - mondta az Oscar-díjas olasz színész-rendező az olasz alkotmány kivesézésének szentelt televíziós műsorban. "Egyszerűen nem tudom elhinni. Olyan ez, mint egy horrorfilm: amikor épp minden nyugodtnak tűnik, akkor hirtelen felbukkan a cápa, a múmia, a Godzilla" - folytatta vadul gesztikulálva Benigni, aki szerint Berlusconinak már nincs mit vesztenie, hiszen mindenen - orgiákon, ügyvédeken, kiskorúakon - túl van.

Az olasz komikus Mario Monti olasz miniszterelnököt is szívesen látná műsorában, lehetőséget adva a politikusnak, hogy bejelentse indulását a februári parlamenti választásokon, csak, hogy megállítsa Berlusconit. "Mario könyörgöm tedd meg nekünk ezt a szívességet" - utalt Benigni a volt miniszterelnök azon kijelentésre, miszerint kész visszalépni a választásokon való indulástól, ha Monti vállalja a jobbközép jelöltségét.

Az élet szép című, Oscar-díjjal jutalmazott olasz film rendezője Berlusconi gyakran hangoztatott köztársasági elnöki ambícióit sem hagyta szó nélkül. Mint mondta: az egyetlen módja annak, hogy Berlusconi fotója végre rendőrségre kerüljön, az az, ha az ő portréi díszítik majd a középületek falait.

Berlusconi eddig háromszor töltötte be a miniszterelnöki tisztséget. Több mint egy éve, 2011 novemberében mondott le, amikor Olaszország egy görög típusú adósságválság peremére jutott, ő maga pedig szexbotrányba keveredett.

Rovatok