Index Vakbarát Hírportál

Eddig tizennyolcan fagytak meg Ukrajnában

2012. december 18., kedd 15:49

Tizennyolcan haltak meg az elmúlt napokban kihűlés és fagysérülések következtében Ukrajnában, közülük tizenketten a nyílt utcán, hárman lakásukban, hárman pedig kórházba szállításuk után – közölte az egészségügyi minisztérium.

A legtöbben Kijev és Voliny megyében haltak meg. Összesen 108 személyt szállítottak kórházba. A legtöbben Kelet-Ukrajnában, Donyeck, Luhanszk és a nyugat-ukrajnai Lviv megyében kértek orvosi segítséget.

Kedden a katasztrófavédelem közlése szerint országszerte 135 településen nem volt áramellátás. A szolgáltatás kimaradása főként az ország nyugati és középső részét érinti.

A két napja hófúvások miatt Lviv megyében járhatatlanná vált Kijev-Csap autóutat kedden délelőtt szabaddá tették a forgalom számára, csaknem 400 járművet szabadítottak ki az éjjel a hó fogságából. Továbbra is járhatatlan viszont néhány út a szomszédos Ivano-Frankivszk és Vinnicja megyékben.

Az előrejelzések szerint kevesebb csapadék várható az elkövetkező napokban Ukrajnában, viszont erősödik a lehűlés, erős lesz a szél, az utakon továbbra is jegesedésre lehet számítani, az ország északi-keleti részein pedig a hőmérséklet elérheti a mínusz 22 fokot is.

Rovatok