Index Vakbarát Hírportál

Elszállították a sírt a kínai építkezés közepéről

2012. december 18., kedd 15:46

Az elhunytak rokonai áthelyezték azt a sírt, ami egy építkezés közepén állt az észak-kínai Tajjüanban. Az építkezés helyén korábban egy temető volt, a kivitelező egyetlen sírtulajdonossal nem tudott megállapodni a földi maradványok elszállításáról, hiába kínált neki 160 ezer amerikai dollárnyi (kb. 34,5 millió forint) összeget.

A 10 méter magas, tíz négyzetméter felületű kripta körülbelül hét hónapig állt az építkezés közepén. Kedden reggel a sírtulajdonos család négy koporsót vitt el a kriptából. Helyi értesülések szerint a család nem tartotta be a hatóságokkal kötött korábbi megállapodását, miszerint szombatig át kellett volna helyezniük a sírt. A család azt mondta, a kedvező alkalomra vártak.

Az elmúlt hetekben egy hasonló kínai eset már bejárta a világsajtót. Akkor egy idős házaspár nem volt hajlandó kiköltözni az épülő autópálya nyomvonalán fekvő házukból. A házuk körbeaszfaltozásáról készült képek villámgyorsan elterjedtek az interneten, végül éppen az óriási sajtóérdeklődés és rokoniak közbenjárása miatt döntöttek mégis a költözés mellett. Ők ezért végül 9 millió forintnak megfelelő jüant kaptak.

Rovatok