Index Vakbarát Hírportál

A csoportos nemi erőszak ellen tüntetnek Indiában

2012. december 22., szombat 16:25

Vízágyukat és könnygázt is bevetett az indiai rendőrség szombaton Újdelhiben tüntetők ezrei ellen, akik halált követeltek egy diáklány csoportos megerőszakolóira.

A 23 éves diáklányt az indiai fővárosban, egy autóbuszon erőszakolta meg a múlt vasárnap hat férfi, köztük a busz vezetője, amikor a gyanútlan lány és kísérője felkéredzkedett a járműre. A tettesek kísérőjét, majd őt is brutálisan összeverték egy vasrúddal, és kilökték az áldozatokat a forgalomba.

A csoportos erőszak miatt hatalmas felháborodási hullám öntötte le Indiát: az utóbbi napokban számos nagyvárosban tartottak tiltakozó megmozdulásokat, követelve a nők fokozottabb védelmét, az erőszaktevők kivégzését.

A diáklány megerőszakolóit a rendőrség már elfogta, a hatóságok szerint életfogytig tartó börtönnel sújthatják őket. A kormány bejelentette, hogy kampányt indít a nők védelme érdekében, a belügyminiszter pedig közölte: fokozni fogja a rendőri jelenlétet Újdelhi közterületein, főképpen az éjszakai órákban.

Szombaton a tüntetők - akik Igazságot akarunk! Védjétek meg Indiát és a nőket! Akasszátok fel az erőszaktevőket! feliratú transzparensekkel tiltakoztak – megpróbáltak bejutni Újdelhiben,az elnöki palota körül lezárt területre, ahonnan a biztonsági erők kiszorították őket.

Rovatok