Index Vakbarát Hírportál

Szíriai szépségkirálynőt választottak

2012. december 25., kedd 11:34

A Kairóban hatodik alkalommal megrendezett szépségversenyen 11 ország 16 képviselője mérette meg magát, és végül egy szíriai lány lett az arab világ szépe.

"Hazámnak ajánlom ezt a diadalt, remélem, hogy tudok segíteni a harcokat megszenvedő gyerekeken és civileken" – mondta a győztes Nadin Fahd, miután megkoronázták. Fadh várja, hogy normalizálódjon a helyzet Szíriában, ahol 2011 márciusa óta dúl a Bassár el-Aszad elnök rezsimje elleni felkelés.

A hétfő este zárult versenyen egyiptomi, jemeni, tunéziai, algériai, libanoni, iraki, jordániai, marokkói, szudáni, szomáliai szépségek vettek részt, az esemény számos politikust, művészt, hírességet vonzott az arab országokból.

Az arab világ szépét 2007-ben választották meg először, de 2011-ben elmaradt a megmérettetés a térségben végbement forradalmak, az úgynevezett arab tavasz miatt. A szervezőbizottság feje szerint az arabság egészének fontos volt, hogy most újra győztest hirdessenek. Egyiptom ragaszkodott ahhoz, hogy ő rendezze meg a versenyt.

A zsűri elnöke szerint a hölgyek megjelenése csak 20 százalékot nyomott a latban, és sokkal többet jelentett műveltségük, kommunikációs képességeik és stílusuk. A szíriai szépségkirálynő mellé egyiptomi, tunéziai, iraki és szomáliai udvarhölgyeket választottak.

"A hosszú évek óta éhínségtől és járványoktól gyötört drága hazámnak ajánlom ezt a címet, bárcsak segíthetnék leküzdeni a bajokat és élelmet szerezni a gyerekeknek" - mondta a verseny szomáliai résztvevője.

Rovatok