Index Vakbarát Hírportál

Több tucat gyermeket gázoltak el Kínában

2012. december 25., kedd 10:44

Egy feldühödött férfi gyúlékony anyagokkal megrakott autóval gázolt el huszonhárom középiskolás diákot az észak-kínai Hebej tartományban, közölte az állami média. A balesetben senki sem vesztette életét, de tizenhárom gyermek megsérült. Többen lábtöréssel és koponyazúzódással kerültek kórházba.

A 48 éves Jin Tiecsun egy üveg dízelolajat is meggyújtott, hogy megpróbálja lángba borítani az autóját. A rendőrség eloltotta a tüzet, és az autóban egy kanna üzemanyagot, valamint tűzijáték rakétákat talált. Jin vallomása szerint ezeket nem akarta felhasználni a támadásban.

A Hszinhua hírügynökség szerint Jin elkeseredettsége miatt támadt rá a fiatalokra; elégedetlen azzal a bírósági ítélettel, amely nem szabott ki halálbüntetést mind a négy támadóra, akik lányát három évvel ezelőtt meggyilkolták. A beszámolók szerint a megtámadott gyermekeknek semmi közük nincs az ügyhöz.

Kínában alig másfél hete történt a legutóbbi támadás, amit gyermekek ellen követtek el. December 14-én huszonkét kisiskolást és egy felnőttet sebesített meg késsel egy férfi a közép-kínai Henan tartomány Hszinjang városához tartozó egyik településen. Az ázsiai országban fél tucat iskolai támadás volt az elmúlt három évben, és szerencsére általában kevés az áldozat, mert a kés a legelterjedtebb fegyver.

Rovatok