Index Vakbarát Hírportál

Letartóztattak egy nőt a New York-i mészárlás miatt

2012. december 28., péntek 22:18

Egy 24 éves nőt letartóztatott a New York állami rendőrség, miután a személyéhez köthető lőfegyverekkel öltek meg tűzoltókat karácsony este Rochester városában, írja az ABC News.

Dawn Nguyent jelenleg csupán fegyverek jogtalan birtoklásával vádolják. Ugyanakkor James Sewell, New York állam rendőrségének nyomozója elmondta, hogy a vádak kapcsolódnak ahhoz a két fegyverhez, mellyel William Spengler két tűzoltót megölt, hármat pedig megsebesített karácsony estéjén. Spengler összesen három fegyvert használt, de csak AR-15-ös félautomata és egy 233-as kaliberű puska köthető a nőhöz, a férfi 38-as kaliberű revolvere nem.

Nguyen és édesanyja Spengler szomszédjai voltak. A lány testvére újságíróknak azt állította, hogy Spengler ellopta Nguyentől a fegyvereket. A sajtó a letartóztatása előtt kereste telefonon a nőt is, de ő nem kívánt Spenglerrel kapcsolatos kérdésekre válaszolni.

Spengler karácsony estéjén gyújtott fel egy házat, majd pedig rálőtt a kiérkező tűzoltókra. A tűzoltókat közvetlenül azután lőtték meg, hogy kiszálltak az autóikból. Egyikük egy órával azután, hogy meglőtték, a saját jarművével el tudta hagyni a helyszínt, majd egy mentőautóval kórházba szállították. A lövöldözésben két tűzoltó meghalt, kettő megsebesült. A férfi ezt követően öngyilkos lett. A környéken eközben hét ház égett le

Az eset után néhány órával a helyi rendőrség már arról beszélt, a tűzeset szándékos csapda volt, a lövöldöző ezzel akarta a helyszínre csalni a tűzoltókat. Az első lövések után a kiérkező rendőrökkel is tűzharcba keveredett, de végül öngyilkos lett. Azonosítása után kiderült: a 62 éves férfi korábban 17 évet ült börtönben, mert agyonverte saját, 92 éves nagyanyját még 1980-ban, a mostani lövöldözés helyszínével szomszédos házban.

Rovatok