Index Vakbarát Hírportál

Belehajtott a keresztbe álló rendőrautóba

2013. január 3., csütörtök 12:48

Egy szlovén rendőr és egy osztrák autós súlyosan, három további rendőr könnyebben megsérült a szlovén A1-es autópályán csütörtökre virradóra történt karambolban. A rendőrök üldözőbe vették a felszólításuk ellenére továbbhajtó osztrák autóst, aki látványos hajsza után végül autójával nekiment az egyik rendőrautónak.

Előzőleg egy járőr Kranj közelében megpróbálta leszorítani az útról a vakmerően vezető autóst, de az csak nagyobb sebességgel hajtott tovább Ausztria felé. Egy másik járőr tüskeszalagokat helyezett el a brezjei kijáratnál, de az osztrák ott sem állt meg, áthajtott rajtuk, majd kilyukadt kerekekkel is folytatta a menekülést. Végül belerohant a negyedik járőrkocsiba, amely felgyújtott reflektorokkal várta a lescei kijáratnál.

Az ütközés olyan erejű volt, hogy a rendőrautó ötven métert repült, két rendőr és két kutyájuk pedig az autóban rekedt. A rendőröket tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből, a kutyák viszont elpusztultak. Az osztrákot és két rendőrt kórházba szállították, az autópályát több órára lezárták.

Rovatok