Index Vakbarát Hírportál

Hillary Clintont kiengedték a kórházból

2013. január 3., csütörtök 06:17 | aznap frissítve

Hillary Clinton amerikai külügyminisztert szerdán hazaengedték a kórházból, ahol négy napon át egy, a fejében talált vérrög miatt kezelték, erősítette meg az amerikai külügyi tárca. A külügyminiszter férje, Bill Clinton volt amerikai elnök és lányuk, Chelsea társaságában hagyta el a New York-i Presbiteriánus Kórházat, ahová vasárnap szállították be.

Az amerikai diplomácia vezetője december 7. óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. A vérrög egy december közepén elszenvedett agyrázkódás következménye. Akkor kapott agyrázkódást, amikor egy vírusos gyomorfertőzés miatt elájult.

Victoria Nuland, a külügyi tárca szóvivője szerdán arról tájékoztatta a sajtót, hogy a miniszter telefonon konzultál munkatársaival és feljegyzéseket kap tőlük. Republikánus politikusok és egyes konzervatív médiaorgánumok az elmúlt napokban kételyeket fogalmaztak meg Clinton betegségével kapcsolatban. Felmerült részükről, hogy a külügyminiszter egészségi okokra hivatkozva próbálja elkerülni, hogy a kongresszusban tanúskodnia kelljen a bengázi amerikai konzulátus ellen elkövetett terrortámadás ügyében.

Clinton korábban már jelezte, hogy nem akar Barack Obama második kabinetjének tagja lenni. Az elnök december végén John Kerry szenátort, volt demokrata elnökjelöltet jelölte a diplomáciai tárca élére.

Rovatok