Index Vakbarát Hírportál

Az al-Hilli-gyilkosságról kérdezik a svájci ámokfutót

2013. január 4., péntek 14:27

A Francia-Alpokban elkövetett al-Hilli-gyilkosságról is kikérdezik a svájci ámokfutót, aki szerda éjjel három nőt megölt, többeket pedig megsebesített egy Daillon nevű kis faluban Valais kantonban, írja a Telegraph.

A férfi este fél kilenckor ment el ittas állapotban az egyik étteremből, majd hazament egy vadászpuskáért és egy antik gépkarabélyért. Először a lakásából lőtt ki az utcára, majd egy közeli parkolóban lövöldözött. A férfi ismerte az áldozatokat, egy 32, egy 54 és egy 79 éves nőt. A kiérkező rendőrök meglőtték a férfit, aki így még nem tett vallomást, de állapota ezt várhatóan hamarosan megengedi.

A Cedricnek nevezett 33 éves férfi pszichiátriai beteg, ismerősei fegyvermániásként írták le. „Rambo és egy cserkész keveréke" – mondta róla egyik volt osztálytársa, aki látta is lőfegyver- és késgyűjteményét. Cedric egy ideig szolgált a svájci hadseregben, egyik ismerőse szerint egyenesen kiképző akart lenni, azonban veszélyesnek ítélték – állítólag fegyverrel fenyegetett embereket –, ezért 2005-ben elrendelték a pszichiátriai kezelését.

Egyelőre csak feltételezések vannak, annyi biztos, hogy a hatóságok a chevaline-i támadásról is kikérdezik majd a svájci férfit. A Francia-Alpokban szeptember elején különös kegyetlenséggel elkövetett négyes gyilkosságot csak két kislány élte túl. Már rengeteg részlet kiderült, de legalább ennyi homályos folt is maradt.

A rendőrség zsákutcába jutott  az al-Hilli gyilkosság nyomozásában ugyanakkor a Telegraph szerint az ügyészek jelezték, hogy egy fegyvermániás, pszichiátriai problémákkal küzdő ember előkelő helyen szerepelt a lehetséges gyanúsítottak listáján. Azt is párhuzamnak tartják, hogy a chevaline-i támadó is használt egy régi, feltehetően katonai Luger-pisztolyt a mészárláshoz.

Rovatok