Index Vakbarát Hírportál

Hívő keresztény volt a coloradói gyilkos

2013. január 5., szombat 19:39 | tizenegy éve frissítve

Négy ember halálával végződött szombaton egy túszejtés az Egyesült Államok Colorado államában fekvő Aurorában. A túszejtő férfi egy lakásban barikádozta el magát, mielőtt tárgyalásba kezdett az épületet körülvevő rendőrökkel. Utóbbiakat egy túsz riadóztatta, akinek sikerül kiszöknie a lakásból.

A tárgyalások kudarcba fulladtak, ezután a rendőrök megrohamozták a lakást, és agyonlőtték a túszejtőt. Rajta kívül további három ember holttestét találták meg a lakásban. Ugyanebben a kisvárosban tavaly júliusban egy ámokfutó 12 embert agyonlőtt és további 58-at megsebesített egy moziban, amikor a Sötét lovag: Felemelkedés című film bemutatóján tüzet nyitott a nézőtéren. A mostani lövöldözés az Aurora Malltól négy mérföldre délkeletre történt.

A szomszéd lakásban lakó Melissa Wright, aki nővérként már a mozis lövöldözésben is ápolta a sérülteket, a Huffington Postnak elmondta, hogy amint meghallotta a lövéseket, a padlóra vetette magát és onnan hívta a rendőröket. Szerinte a férfi neve Sonny Archuleta, és a rendőrök is ezt a nevet használták, amikor megafonon keresztül tárgyalni kezdtek vele. Wright szerint a lakásban Archuletan kívül a felesége, az apja és egy másik férfi is lakott.

A 33 éves Archuleta hívő keresztény volt, a Ryot.com nevű amerikai lap szerint rendszeresen járt a helyi templomba is. Többször posztolt a vallásáról Twitteren is, amit még két nappal ezelőtt is frissített. Legutoljára arról írt, hogy milyen új zenéket töltött le.

A lap szerint Archuleta felesége volt az, akinek sikerült megszöknie, amikor a férfi tüzet nyitott a rokonaira. Egy rendőrségi forrásra hivatkozva azt írják, hogy a férfi pszichés beteg volt, de jelenleg azt is vizsgálják, hogy esetleg metamfetaminokat használhatott. A lövöldözés előtt állítólag négy napig folyamatosan ébren volt.

A férfi már háromszor keveredett fegyverrel kapcsolatos ügyekbe. Korábban elítélték illegális fegyvertartásért, és azért, mert elrejtve viselte fegyverét az utcán. Esetleg annak is köze lehet a mostani ügyhöz, hogy a férfi testvérét szeptember harmadikán egy helyi étteremben lelőtték, amit ő maga posztolt ki Twitterre.

Rovatok