Index Vakbarát Hírportál

Ítéletidő sújtja Izraelt

2013. január 7., hétfő 21:28

Heves esőzések és a szélviharok sújtják Izraelt: legalább tízen megsérültek a heves szélviharokban elszabaduló tárgyak vagy a letörő faágak, kidőlő és autókra zuhanó fatörzsek miatt.

Súlyos fennakadásokat okozott a szokatlan mennyiségű és hirtelen érkezett eső a közlekedésben is. Lezártak több főútvonalat, ahol a lezúduló alkalmi vízfolyások lehetetlenné tették a továbbhaladást, és országszerte áramszünetek voltak- jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

Az eső elárasztott több vasútállomást és mélyebben fekvő középületet, be kellett zárni egy bevásárlóközpontot, ahol térdig ért a víz. A tűzoltók számos helyen utasokat mentettek ki azokból az autókból, amelyek a megáradt csatornák miatt víz alá került utakon akadtak el. Az ernyők is sorra feladják a harcot a néhol 85 kilométeres óránkénti széllel: a jeruzsálemi központi buszpályaudvar előtt például szétroncsolódott ernyők tucatjaival vannak tele a szeméttárolók.

A meteorológiai előrejelzések szerint egészen csütörtökig tart a rendkívül esős és szeles idő, szerdára pedig arrafelé ritkán előforduló havazást is ígérnek Jeruzsálemben és a magasabban fekvő vidékeken.

Rovatok