Index Vakbarát Hírportál

Kétméteres pitontól mentette meg alvó gyermekét egy ausztrál anya

2013. január 7., hétfő 17:30

Macskája közreműködésével mentette meg gyermekét egy 1,8 méteres pitontól Ausztráliában egy anya: az állat a kétéves kicsi ágyába mászott be.

A kígyót a macska fedezte fel elsőként és fújtatásával riasztotta Tess Guthrie-t, a 22 éves anyát - adta hírül hétfőn a Brisbane Times című lap. Amikor a riadt anya megpróbálta eltávolítani a hüllőt kislánya, Zara karjaitól, az állat hozzáfogott hírhedt fojtó szorításához, és háromszor meg is harapta a gyermeket. A nő azonban sikeresen kiszabadította Zarát és riasztotta az állatbefogót.

A kislányt a harapások okozta három felszíni sérülés miatt a Sydneytől 730 kilométerre délre lévő lismore-i kórházban kezelték. A piton marása nem mérgező.

Az állatbefogó csodálattal beszélt a bátor anyáról. "Megőrizte hidegvérét. Semmi rosszat nem akart az állattól, később abba is beleegyezett, hogy házától mindössze öt kilométerre újra szabadon engedjük" - mondta el Tex Wills.

Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy ez a példány még fiatal, 5-10 éves volt, ha egy nagyobb kígyó támad a kislányra, annak valószínűleg végzetes következménye lett volna. Pedig szerinte az állat nem is zsákmányt keresett, csak egy meleg helyet, és a támadás is csak önvédelem volt.

Willis azt tanácsolja, hogy ha pitont találunk éjjel a lakásban, először gyújtsunk villanyt, majd ragadjuk meg az állatot a feje alatt, és így próbáljuk eltávolítani.

Wills a kígyóval együtt meglátogatta a kislányt és édesanyját, akik Cecile névre keresztelték az állatot.

Rovatok