Index Vakbarát Hírportál

Virtuális gyilkosság online bérgyilkosokkal

2013. január 8., kedd 01:06

Feng úr aggódott, hogy 23 éves munkanélküli fia túl sok idő tölt online játékokkal - írja a BBC. Ezért felbérelt pár hasonszőrű játékost, hogy pusztítsák el fia avatárját (virtuális személyét), abban bízva, hogy ekkor majd a fia felhagy a károsnak tartott hobbijával.

Az ügyre úgy derült fény, hogy a fiú végül megkérdezte a támadóit, hogy miért üldözik olyan kérlelhetetlenül.

A BBC által megkeresett szakártő nem hisz abban, hogy a számítógépfüggést az apa által kitalált módon orvosolni lehet. A Nottingham Trent Egyetem addiktológusa, Mark Griffith szerint a kóros játékszenvedély általában egy mélyebb probléma tünete.

Griffith úgy véli, nem is maga a játék a gond, hanem annak hatása a függők munkahelyi teljesítményére, párkapcsolatára, családi életére. Mint mondta, nem a játékkal töltött, napi akár 10-14 óra a lényeg, hanem hogy az miként alakítja át az ember életét.

A kínai apa és fia a hírek szerint időközben megbékélt egymással. Olivia Grace, a népszerű WoW online játék szakértője azonban egyáltalán nem hisz benne, hogy a "bérgyilkosságnak" ebben szerepe lett volna: a WoW-nak és a hasonló játékoknak épp az a lényege, hogy a játékosok virtuálisan folyton meghalnak, miközben egyre ügyesebbek lesznek.

Rovatok