Index Vakbarát Hírportál

15 centis antennát nyelt a macska

2013. január 10., csütörtök 17:27 | aznap frissítve

Sürgős műtéttel távolítottak el Nagy-Britanniában egy 15 centiméteres tévéantennát egy Alphie nevű macskából, írta a Guardian. Gazdája, a sheffieldi Vanessa Wait szerint a macska napokkal a háztartásba érkezése után szerelmes lett a tévékészülékbe, és hosszasan bámulta a mozgó képeket, de ami ezután történt, arra még ő sem számított. „Egyik este hangos puffanást hallottam, és felmentem megnézni, mi történt, de aztán arra gondoltam, hogy Alphie biztos leesett az ablakpárkányról" – idézte fel Wait a történteket, hozzátéve, hogy az állat később olyan rosszul lett, hogy másnap reggel bevitte a helyi állatkórházba. A röntgenképen jól látszott, hogy az antenna egészen az állat gyomráig hatolt.

A kórház sebésze elmondta, hogy nagyon ritka az ilyesmi, bár néhány éve látott egy kutyát, amelyik lenyelt egy sátorcöveket. Szerinte a macska játék közben, véletlenül nyelhette le az antennát.

A gazda szerint a macska nem tanult az esetből, továbbra is bármit a szájába vesz, és imádja a tévét, de Wait már óvatosabb, és nem hagyja vele egyedül.

Rovatok