Index Vakbarát Hírportál

Egyre nehezebb választ kapni Obamától

2013. január 16., szerda 07:47

A hülye petíciók és az ezeket aláírók elszaporodása miatt a korábbi négyszeresére emelte a Fehér Ház a hivatalos válasz kikényszerítéséhez szükséges aláírások számát Barack Obama hivatalos petícióoldalán. Az új kritériumnak már csak egy petíció felel meg.

Huszonötezerről százezerre emelte a hivatalos válasz kikényszerítéséhez szükséges aláírások számát a Fehér Ház hivatalos petícióoldalán az amerikai kormányzat azután, hogy Barack Obamának a múlt héten egy halálcsillag építését kezdeményező petícióra is válaszolnia kellett, jelentette a mediaite.com sajtóipari szaklap. Obama kormánya 2011 szeptemberében indította el az amerikai függetlenségi nyilatkozat nyitómondatát idéző, "Mi, a nép" weboldalt, ahol bárki petíciót nyújthatott be az elnöknek. A program indulásakor ötezer aláírásban határozták meg a hivatalos válaszadás feltételét. Ezt heteken belül huszonötezerre emelték, tekintettel a weboldal sikerére.

Most viszont már százezer aláírás kell ahhoz, hogy a Fehér Ház foglalkozzon egy felvetéssel.

Ennek több oka is van, és csak az egyik az, hogy az elnöknek olyan szórakoztató hülyeségekkel kellett foglalkoznia, mint a halálcsillag. Obama újraválasztása után több olyan petícióra is elegendő aláírás gyűlt össze, amely egyes tagállamok kiválását kezdeményezte - ezekre a héten válaszolnia is kellett a Fehér Háznak, a közkapcsolati igazgató, Jon Carson üzente meg, hogy "államaink egyesültek maradnak".

A szigorítást indokolhatja továbbá, hogy a weboldalnak már 5,4 millió regisztrált felhasználója van, akik összesen 9,2 milliószor írtak alá. A szigorítás után immár csak egy olyan petíció van az oldalon, amire válaszolnia kell a kormányzatnak. A szélsőséges homoszexuális-ellenességéről ismert kansasi szabadegyház, a Westboro Baptista Gyülekezet gyűlöletcsoporttá nyilvánítását szorgalmazó beadványt 320 ezren írták eddig alá.

Rovatok