Index Vakbarát Hírportál

Mesterlövész végzett Hasszán nagypapával

2013. január 16., szerda 15:18

Megölték Oroszország egyik leghírhedtebb maffiavezérét – írja az rt.com. A 75 éves Aszlan Uszojan, akit gyakran csak Hasszán nagypapaként emlegettek, egy moszkvai étteremből lépett ki, amikor egy szomszédos ház ablakából egy távcsöves puskával hat lövést adtak le rá. A keresztapát a testőrei nem tudták megvédeni a golyóktól, és a maffiavezér sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kórház felé életét vesztette.

Egy szerencsétlenül járt nőt, aki ugyanakkor lépett ki az étteremből, szintén érték lövések: olyan komoly mell- és csípősírülést szenvedett, hogy műteni kellett. Most az intenzív osztályon van.

Uszojant korábban kétszer is megpróbálták megölni: 1998-ban a bérgyilkos elhibázta a támadást Szocsiban, 2010-ben pedig Uszojan és a testőre súlyos sérüléseket szenvedett egy moszkvai lövöldözésben. A rendőrség szerint a mostani merénylet az utóbbi időkben kialakult klánharchoz kötődik, amiben a maffiabandák vezetői egymásnak estek. A mostani merénylő ugyanaz lehet, aki 2010-ben próbálta megölni a keresztapát – mondta a rendőrség.

Uszojan, a kurd bűnöző 19 évesen került először börtönbe, amikor rendőrökkel verekedett Grúziában. A maffiavezér az utóbbi időben illegális szerencsejátékban, drog- és fegyverkereskedelemben volt érdekelt.

Rovatok