Index Vakbarát Hírportál

Csak eljátszották, hogy eljátszották

2013. január 23., szerda 10:38

Azt hallották, hogy Beyoncé playbackről énekelte az amerikai himnuszt Barack Obama beiktatásán? Hogy ne hallották volna, másról se volt szó a hétfői parádé másnapján. Mostanra viszont tovább bonyolódott a történet.

Azt, hogy Beyoncé tátogott, nem más állította, mint Kristin DuBois főtörzsörmester, az Egyesült Államok Tengerészgyalogsága zenekarának a karmestere. "Mi, a zenekar élőben játszottunk. Az utolsó pillanatban szóltak, hogy Beyoncé playbackről énekel majd. Ezt az utasítást kaptuk. Az okát nem tudjuk" - nyilatkozta a New York Postnak, nem kis vihart kavarva.

A helyzet akkor vált igazán zavarossá, amikor a Tengerészgyalogság tisztázni próbálta a történteket. Szóvivőjük, Gregory Wolf százados szerint a zenekarnak nem volt ideje együtt próbálnia Beyoncéval, ezért úgy döntöttek, hogy hiba volna a zenekari kíséret. Ezért aztán élő előadás helyett felvételről játszották be a zenekari kíséretet. "Ami Knowles-Carter (ez Beyoncé vezetékneve) kisasszony énekelőadását illeti, a Tengerészgyalogság Zenekarának egyetlen tagja sincs abban a helyzetben, hogy megítélje, playbackről szólt-e, vagy élőben" - nyilatkozta az AP-nek.

Ezek szerint a zenekar, amely a karmestere szerint élőben játszott, nem játszott élőben. Beyoncé pedig vagy énekelt, vagy nem. Mi magunk, Wolf százados szavaival élve, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megítéljük a kérdést. Ítéljék meg önök!

Rovatok