Index Vakbarát Hírportál

Két évet kapott a rabszolgatartó bosnyák

2013. január 23., szerda 00:57

Két év börtönbüntetésre ítéltek Boszniában kedden egy férfit, aki éveken át rabszolgasorban tartott és bántalmazott egy német lányt. Az ügyészség fellebbezni fog az általa túl enyhének tartott ítélet ellen.

Az 52 éves Milenko Marinkovićot tavaly májusban tartóztatták le egyik szomszédja feljelentése  után Bosznia északkeleti részén lévő faluban, Karavlasiban. Azzal vádolták, hogy rabszolgasorban tartott egy német lányt, Bettina Siegnert, kegyetlenül bánt vele, bántalmazta, éheztette, elzárta a külvilágtól, nem engedte iskolába járni, istállóban tartotta, és a legnehezebb mezőgazdasági munkák elvégzésére kényszerítette.

Milenko Marinkovićcsal együtt tavaly májusban őrizetbe vették élettársát, Slavojka Marinkovićot is, de míg a férfi beismerte bűnösségét, a nő ártatlannak vallotta magát. Őt a későbbiekben állítják bíróság elé.

A most 19 éves Bettina Siegnert még 2005-ben saját anyja bízta a párra. Még Németországban ismerkedett meg velük, ahova ők az 1992 és 1995 között tartó boszniai háború idején menekültek. Az anya, Christine Siegner a boszniai férfival névházasságot kötött azért, hogy így németországi tartózkodási engedélyhez juttassa.

Nem világos, hogy mi lesz a sorsa a lány édesanyjának, aki jelenleg Karavlasiban tartózkodik, és gyermeke rabszolgasága idején is többször is járt ott.

Rovatok