Index Vakbarát Hírportál

Házkutatás az Erdélyi Magyar Néppártnál

2013. január 25., péntek 14:26 | aznap frissítve

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nyilatkozatban közölte, hogy csütörtök este a rendőrség házkutatást tartott a párt kampányirodájában, Kovásznán. A rendőrök házkutatási parancsot mutattak föl, és közölték, hogy a párt által bérelt irodahelyiséget is magába foglaló ingatlan tulajdonosa ügyében vizsgálódnak, aki ellen 2011-ben indult bűnvádi eljárás. A házkutatás során a rendőrök csempészett cigarettát és alkoholt kerestek.

Az EMNP furcsának találta, hogy éppen az időközi polgármester-választásra készülő párt irodájában kutattak a rendőrök. "Ha az akció valódi célja a megfélemlítés, akkor a lehető leghatározottabban el kell ítélnünk azt" - áll az EMNP közleményében.

Iulia Grigoras, a Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, a rendőrség ügyészségi felhatalmazás alapján járt el, és a helyszínen szembesült azzal, hogy az illető helyiségben már nem bár, hanem kampányiroda működik. "Ezek után már nem került sor házkutatásra" - nyilatkozta a szóvivő. Iulia Grigoras azt is megemlítette, az érintettek nem tudták bemutatni a helyiség bérleti szerződését.

Rovatok