Index Vakbarát Hírportál

Tűz volt egy épülő ház garázsában, legalább tízen meghaltak

2013. január 26., szombat 16:37

Sok halottja és több sérültje van a Moszkva délnyugati részén szombaton történt tűzesetnek, amely egy épülő ház földalatti garázsában tört ki – közölte a fővárosi egészségügyi osztály. Az eddigi adatok szerint tíz munkás meghalt, hat embert füstmérgezéssel és égési sérülésekkel vittek kórházba. A halottak 20 és 50 év közötti férfiak. Többségük megfulladt a füstben.

A hatóságok előzetes véleménye szerint a tűzvédelmi előírások megsértése vezetett a 24 emeletes épület garázsszintjén, 500 négyzetméteren történt a halálos áldozatokkal járó balesethez.

A Vesztyi orosz televíziós híradóban a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese elmondta, hogy a tüzet a szemét kigyulladása okozta. A rendőrség úgy tudja, hogy a szerencsétlenül járt munkások az épülő házban laktak.

Pénteken Moszkva egyik legnevezetesebb modern épületegyüttese, az óriási üvegépületekből álló City üzletközpont egyik tornya gyulladt ki. A tűz és a sűrű füst miatt 220 embert kellett az épületből kimenekíteni, egy munkás megsérült.

Az állami televízió emlékeztetett arra, hogy az utóbbi tíz évben az orosz fővárosban hasonló épülettüzekben többen életüket vesztették. 2003 májusában egy lakókomplexumban szintén a földalatti garázsban tört ki a tűz. Akkor tíz munkás halt meg füstmérgezésben.

Rovatok