Index Vakbarát Hírportál

Kiskorúakat fogtak japán relax szalonokban

2013. január 28., hétfő 15:52

Tizenhét úgynevezett relaxációs szolgáltatásokat kínáló szalonban tartott összehangolt razziát a japán rendőrség a hétvégén. A tokiói akció során 76 lányt vettek őrizetbe, akik tizennyolc éven aluliak és illegálisan dolgoztak a helyeken.

Az helyeken a vendégek középiskolás lányok társaságáért fizetnek, akik egy privát szobában elbeszélgetnek velük, megmasszírozzák őket, néhány ezer jenes díj fejében pedig 30 percig mellettük fekszenek egy ágyban.

Az ilyen szalonok az elmúlt évben gombamód szaporodtak el a japán fővárosban, ahol jelenleg nagyjából nyolcvan üzlet kínál középiskolás lányok által nyújtott relaxációt. Habár a helyek nem nyújtanak szexuális szolgáltatásokat, a hatóságok megítélése szerint azok gyakorlata erkölcsileg megkérdőjelezhető, és veszélyes munkakörülményeket jelentenek a 18 éven aluliak számára, amely munkajogi törvényekbe ütközik.

A rendőrség közlése szerint korábban jellemzően iskolásoknak öltözött felnőtteket foglalkoztattak a szalonok, de tavaly a hatóságok tudomására jutott, hogy valódi gimnazisták is vannak az ott foglalkoztatottak között. Ezért döntöttek úgy, hogy átfogó vizsgálatot indítanak a létesítmények ellen. A legtöbb lányt barátaikon és ismerőseiken keresztül szervezték be a szalonok menedzserei, azt ígérve nekik, hogy akár napi 20 ezer jent (mintegy 50 ezer forint) is kereshetnek.

Rovatok