Index Vakbarát Hírportál

Nem bírtak a kuplunggal az autótolvajok

2013. január 30., szerda 11:42

Nem boldogult két fegyveres autórabló a kézi sebességváltóval, pedig áldozatuk – Randolph Bean – még készségesen el is magyarázta nekik, hogy miként működik.

Az eset Orlandóban történt, az Egyesült Államokban. Először az 51 éves Bean lepődött meg, hogy támadás éri: miközben épp a feleségét várta a munkahelye előtt, két jól öltözött fiatal férfi fegyvert fogott rá és kiparancsolták a kocsijából. Utána viszont a rablók lepődtek meg, mert nem indult az autó. Tanácstalanul rángatták a sebességváltó karját, a kuplung pedálját viszont nem nyomták le.

„Négyszer is figyelmeztettem őket, hogy nyomják ki a kuplungot, mert ez nem automata váltós kocsi, de hiába. Pár kísérlet után aztán feladták, és elinaltak” – idézte Beant a Daily Mail. Mindazonáltal a rablók nem távoztak üres kézzel: elvették a férfi telefonját, a pénztárcáját és a kulcsait.

FOX 35 News Orlando

Bean elmondása szerint az eset után az első gondolata az volt, biztosan nem lehet megfelelő a KRESZ-oktatás az iskolákban, ha vannak olyanok, akik nem tudják, hogy kell kezelni egy kézi sebességváltót. Éppen ezért a vele készült riportban a férfi meg is mutatja, hogy hol is van a kuplung, és hogyan kell lenyomni.

A férfi azért próbált segíteni a rablóknak, mert attól tartott, hogy a kudarc miatti mérgükben lelőhetik. Az eset után megbocsátó irányukban, a következő üzenetet küldte nekik: „Fiúk, változtassatok az életeteken! Annyi minden áll még előttetek. Köszönöm, hogy nem öltetek meg egy olyan csacskaságért, mint egy kocsi.”

Rovatok