Index Vakbarát Hírportál

Füstbombákkal állítottak meg egy TGV-t

2013. február 5., kedd 13:42

Nyolc fiatal, köztük négy kiskorú ellen vádat emeltek, majd rendőri felügyelet mellett szabadlábra helyezték őket, amiért feltartóztattak egy szuperexpressz-vonatot (TGV-t) Marseille-nél.

Az eset szombat délután történt. A Párizsból Nizza felé közlekedő szuperexpressz kénytelen volt megállni az Air Bel nevű lakótelep közelében, mert a sínek mentén füstbombákat helyeztek el. Ezt követően a vonatot a sínekre tóduló fiatalok nem engedték továbbhaladni. Közülük több tucatnyian megpróbáltak felszállni a vasúti kocsikra, ez azonban nem sikerült, mert az ajtók le voltak zárva.

Az előállított fiatalok azt mondták: egy rapszámhoz forgattak videoklipet. A producer azt állította, hogy egy idő után már nem tudta kordában tartani az eseményeket, a TGV feltartóztatása ugyanis nem szerepelt a forgatókönyvben.

Szemtanúk és az utasok vadnyugati vonatrabláshoz hasonlították a jelenetet, többen tényleg azt hitték, hogy megtámadták őket.

A nyolc, 13 és 36 év közötti tetteseket csoportosan elkövetett lopás, közvagyon szándékos rongálása, vasúti közlekedés akadályozása és garázdaság céljából elkövetett szervezkedés miatt helyezték vád alá.

Rovatok