Index Vakbarát Hírportál

Véget ért az ötéves kisfiú hatnapos túszdrámája

2013. február 5., kedd 01:19

A 65 éves Jimmy Lee Dykes múlt kedden rabolta el az ötéves Ethant egy iskolabuszról, az alabamai Midland Cityben. Dykes akkor csapott le, amikor  a busz épp megállt, hogy letegyen két gyereket.

A támadó belekapaszkodott az ajtóba, hogy azt ne lehessen bezárni, és egy hat, valamint egy nyolcéves gyereket követelt.

A sofőr nem volt hajlandó átadni a valószínűleg véletlenszerűen kiválasztott gyerekeket, és a karjával igyekezett eltorlaszolni Dykes útját, mire a férfi négy lövést adott le rá.

A 66 éves Charles Albert Poland azonnal meghalt, és vasárnap, amikor a túszdráma még tartott, már el is temették.

Dykes egy tornádók elleni bunkerbe hurcolta a kisfiút, majd hat napig tartó patthelyzet következett. A tárgyalók egy tízcentis átmérőjű szellőzőcsövön keresztül kommunikáltak a férfival, és Ethannak orvosságokat is bejuttattak. Hogy férfi mit követelt, azt a hatóságok egyelőre nem közölték.

A tárgyalások hétfőre zátonyra futottak, és helyi idő szerint hétfő délután a kommandósok megrohamozták a bunkert. A helyiek robajt, majd lövést hallottak.

A részletek egyelőre nem ismertek, csak annyi biztos, hogy Dykes meghalt, a kisfiú pedig sérülésmentesnek tűnik. A gyermekrabló halálának pontos okát egyelőre nem közölték.

A férfi korábban többször megfenyegette a háza felé sétálókat, hogy lőni fog, ha a kertjébe lépnek. A szomszédai szerint egyszer ólombottal agyonvert egy kutyát, fenyegette a háza előtt elhajtókat, és a fegyverével fenyegetőzött.

Rovatok