Index Vakbarát Hírportál

Az USA bin Laden vejének kiadatását kéri

2013. február 6., szerda 13:56 | aznap frissítve

Az Egyesült Államok kérvényezte Szulejmán Abu Gait, bin Laden vejének a kiadatását Törökországtól, írta a török Hürriyet lap. A férfit a CIA-tól kapott információk alapján fogták el előző héten egy ankarai luxusszállodában.

Abu Gait a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején az al-Kaida szóvivője volt, és közeli kapcsoaltban állt Oszama bin Ladennel. Az előző héten szökött át Iránból Törökországba. Abu Gaitot megfosztották kuvaiti állampolgárságától, miután több videón is megvédte a szeptember 11-i támadásokat, és további erőszakkal fenyegetett.

Vidámpark lesz a rejtekhelyen

Pakisztáni tisztviselők a héten bejelentették, hogy 30 millió dollárból vidámparkot építenek Abottabad külterületén, abban a városban, ahol amerikai kommandósok a rejtekhelyén végeztek Oszama bin Ladennel. Az NBC News szerint a létesítményben állatkert, éttermek, minigolfpálya is lesz.

Az északnyugati Khyber Pakhtunkhwa tartomány vezetése reméli, hogy a vidámpark majd fellendíti a turizmust, de tagadta, hogy a bin Laden elleni akció miatt lenne szükség a város támogatására. „Ennek a beruházásnak semmi köze Oszama bin Ladenhez" – mondta a helyi turisztikai miniszter a Sky News-nak. A munkálatok február végén, március elején kezdődnek el, és öt évet vesznek majd igénybe a hegyek lábánál lévő népszerű üdülőhelyen.

Rovatok