Index Vakbarát Hírportál

Lelőtte három társát egy Los Angeles-i rendőr

2013. február 7., csütörtök 16:52 | aznap frissítve

Lelőtte három volt kollégáját egy Los Angeles-i exrendőr. A szökésben lévő 33 éves Christopher Jordan Dorner után hajtóvadászatot indítottak, írja a CNN.

Dorner csütörtök reggel rálőtt két rendőrre Corona városban, majd két másikra Riverside-ban is. A megtámadott rendőrök közül egy meghalt, egyikük súlyosan megsérült, a harmadikat pedig súrolta a golyó.

Dornert szerdán gyanústották meg egy vasárnapi irvine-i kettős gyilkosság elkövetőjeként. Monica Quan és vőlegénye holttestét vasárnap találták meg autójukban. A nő apja, egy azóta már nyugalmazott rendőr képviselte Dornert kirúgása előtt a fegyelmi ügyében.

A szerdai sajtójelentések szerint Dorner akkor már erőszakkal fenyegetett több Los Angeles-i rendőrt. „Gerillaháborút fogok folytatni a Los Angeles-i rendőrök ellen, legyenek éppen szolgálatban vagy sem” – írta egy levelében a CNN-nel szerződésben álló helyi KTLA tévé. Levelében azt állította, hogy azért mentették fel a szolgálatból, mert egy kollégáját indokolatlanul erőszakos fellépéssel vádolta. Dorner rasszizmusra is panaszkodott.

A több mint tizenegyezer szavas üzenetében a férfi több volt kollégáját is megvádolja, emellett még a gyerekkorára is visszautal. A szöveget többek között Chris Christie New Jersey-i kormányzó és Bill Cosby színész méltatásával zárja.

A rendőrség nem válaszolt Dorner vádjaira. A volt rendőr „fel van fegyverkezve és nagyon veszélyes” – írták közleményükben. „Kapitányságunk minden lehetséges eszközt bevet rendőreink és családjuk, illetve Los Angeles polgárainak biztonságáért. Mindezt addig folytatjuk, amíg Dornert elkapják és a veszély elmúlik” – írták. A nyomozásban az FBI is részt vesz.

Rovatok