Index Vakbarát Hírportál

Hiba volt hozzámennem Arafathoz

2013. február 10., vasárnap 17:01

Többször is megpróbálta elhagyni Jasszer Arafatot volt felesége, aki, ha tudta volna, milyen lesz a házassága a palesztin vezetővel, soha nem egyezik bele, írja a Guardian. Ezt maga Suha Arafat, az elhunyt vezető özvegye mondta el a Sabah nevű török lapnak, hozzátéve, hogy a házasság nagy hiba volt, amit nagyon megbánt.

A pár 1990-ben titokban házasodott össze Tunéziában. Akkor Suha még csak 27 éves volt, Arafat viszont már hatvanegy. A lányuk, Zahwa öt évvel később született meg. A keresztényből muszlimmá vált Suhát figyelmeztette anyja, hogy a házasságnak rossz vége lesz, de a lány akkor még nem hitt neki. „Nagy vezető volt, de magányos voltam”, mondta.

Többször is megpróbálta elhagyni, de Arafat nem engedte. Biztonsági okokból nagyon visszafogott életet kellett élnie. Komolyan kellett figyelni a telefonbeszélgetésekre és folyamatosan egyik helyről a másikra költözni, hogy ne tudják őket megtalálni.

Most azt mondja, hogy hiába volt nehéz Arafattal az élet, nélküle még nehezebb. Mióta a palesztin vezető nyolc évvel ezelőtt meghalt, sok házassági ajánlatot kapott, de mindegyiket visszautasította. Most Máltán él lányával, a havi tízezer eurós máltai nyugdíjából.

Rovatok