Index Vakbarát Hírportál

Gyémántrablás a brüsszeli reptéren

2013. február 19., kedd 08:48

Akciófilmbe illő rablást követtek el hétfő este a brüsszeli reptéren. Az Airportal beszámolója szerint nyolc fegyveres autókkal törte át a reptér kerítését, hogy aztán tíz kiló gyémántot raboljon a Swiss légitársaság egyik Fokker 100-asáról. A repülőtér a fegyveres rablás tényét megerősítette.

A beszámolók szerint a fegyveresek nem sokkal este nyolc előtt törték át a reptér védőkerítését két autóval. A rablás kb tíz percig tartott, a fegyveresek a kerítésen tört lyukon távoztak.

A rablók a jelentések szerint automata fegyverekkel voltak felszerelve. A repülőgépről a Brinks biztonsági cég szállítmányát rabolták el, amely a pletykák szerint 10 kg gyémántot tartalmazott.

Egyes jelentések szerint a rablók Audi A8-as luxuslimuzinokat használtak, más hírek szerint a rendőrök egy kiégett Mercedes Vito kisbuszt találtak a reptértől nem messze. Zellik város közelében. A két autót még sötétben is nehéz összetéveszteni.

A rablásban érintett járat járat a Swiss Brüsszel - Zürich járata volt (LX789), amelyet a Helvetic Airways HB-JVE lajstromjelű Fokker 100-as repülőgépe teljesített. A járatot törölték.

Rovatok