Index Vakbarát Hírportál

Öt halott egy amerikai repülőbalesetben

2013. február 21., csütörtök 16:02

Egy magánklinika megbízásából dolgozó kisrepülő zuhant le az Egyesült Államok keleti partvidékén, Georgiában. A balesetben öten meghaltak, egy utas és a pilóta túlélte. Az utas valószínűleg sebész, a halálos áldozatok személyazonosságát még nem hozták nyilvánosságra.

Öten életüket vesztették egy Hawker Beechcraft 390 típusú kisrepülő balesetében Georgia keleti részén, Augusta közelében. A gép a Thomson-McDuffie megyei reptéren landolás közben túlszaladt a kifutópályán, írja a helyi lap, az Augusta Chronicle.

A gép egyik utasa és a pilóta túlélte a balesetet, őket egy helyi kórházban ápolják.

A rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra a helyi idő szerint szerda este nyolckor történt katasztrófa áldozatainak személyazonosságát, előbb a családjaikat értesítenék.

Az azonban kiderült, hogy a Tennessee-i Nashville-ből érkező gép a Vein Guys nevű magánklínika megbízásából szállított utasokat. A Vein Guys az Egyesült Államok több déli államában működtet klinikákat, Augustában és Nashville-ben is.

Az életben maradt utas a Vein Guys egyik sebésze, Steven Roth lehet. A Chronicle szerkesztőségében még szerdán jelentkezett valaki, aki Roth anyósaként mutatkozott be. Azt mondta, vejét szállították kórházba a baleset után, de a családnak sem árultak el semmit az állapotáról. A Vein Guys egy nashville-i plasztikai sebésze, Stephen Davis is csak annyit tudott mondani, hogy ő maga is a részletek kiderítésén dolgozott egész éjjel.

A lezuhant gép a helyi magánpilóta-szövetség elnöke szerint gyakran megfordult a reptéren, ahol neki is van egy gépe. A szövetségi légiforgalmi adatbázis szerint a gép csak ebben a hónapban hatszor járta meg a Nashville és a reptér közti utat.

Rovatok