Index Vakbarát Hírportál

Kihívója akadt a budapesti kiselefántnak

2013. február 26., kedd 12:52

Elefántborjú született február 24-én a Koppenhágai Állatkertben, az egynapos állatról már meg is jelentek az első fotók, amik alapján legalább annyira cukinak tűnik, mint a budapesti kiselefánt, de ezt döntsék el önök.

A gondozók szerint a szülés rendben zajlott, a 80 kilós újszülött egészséges, naponta egy kilót hízik, és már a többi elefánt is befogadta a csoportba. A Koppenhágai Állatkertben öt éve nem született új elefánt, Kungrao-nak, az anyának ő az első borja. Az állatkertben 1970-óta 12 elefánt született, mind ugyanattól a hímtől.

Névadásban már biztosan a budapesti elefánt vezet: február 25-én eldőlt, hogy a kiselefántot Ashának és nem csak 'kiselefántnak' fogják hívni ezentúl. A közönségszavazásra kiírt hat lehetséges névre összesen több mint 200 ezer szavazat érkezett, ebből körülbelül 87 ezer az Index cikkéből.

Az Indexen négyezer szavazattal az Aurora név nyert, ami hajnalt jelent, de az állatkert honlapján, valamint a szavazásban részt vevő partnerek online felületein összesítve a legtöbb szavazó az Asha nevet választotta.

Melyik a cukibb kiselefánt?

  • 7908
    A magyar
  • 794
    A dán

Rovatok