Index Vakbarát Hírportál

Elkobozták a román uzsorás oroszlánjait

2013. február 27., szerda 19:09

Előzetesbe helyezték a román hatóságok Nutu Camatarut, az ismert alvilági figurát, akinek igazi neve Ion Balint, és többek között uzsorásként gazdagodott meg.

Letartóztatása alkalmával házából elvittek a hatóságok négy oroszlánt és két medvét is. Egyik fenevad tartására sem volt engedélye. A ketrecek alatt kínzókamrát is találtak a nyomozók. Szerintük itt ijesztgették a rossz adósokat, hogy az oroszlánok felfalják őket, ha nem rendezik tartozásukat.

A szomszédok és rokonok viszont elutasítják ezt a feltételezést. Azt mondják, Nutu Camataru egyszerűen csak szereti az állatokat, például húsz fajkutyát és harminc versenylovat is tartott. Legutóbbi szabadulásakor egy százezer eurós telivért hoztak munkatársai a börtönkapuhoz, de a kamerák által kísért dicsőséges távozást némiképp beárnyékolta az, hogy a lovaglástól elszokott Camatarunak elsőre nem sikerült felülnie a nyeregbe, és a ló nélküle szaladt el.

A négy oroszlánt és két medvét a környezetvédelmi szakemberek elkábították, majd egy Ploiesti melletti állatkertbe szállították. A román sajtó úgy tudja, az oroszlánokat hamarosan egy dél-afrikai rezervátumba küldik.

Rovatok