Index Vakbarát Hírportál

Hóvihar bénította meg az Egyesült Államok középső részét

2013. március 6., szerda 06:51 | aznap frissítve

Kora tavaszi hóvihar bénította meg a közlekedést az Egyesült Államok középnyugati térségében, egyes helyeken 30 centi hó is esett. Az ítéletidő miatt az ország 16 államában adtak ki figyelmeztetést. Chicagóban több mint 1100, Minneapolis és St. Paul közös repülőterén pedig 107  járatot kellett törölni a havazás miatt.

Wisconsin állam nyugati részén megcsúszott és az I-94-es autópálya hídjáról folyóba zuhant egy kamion. A teherautót és egyik utasának holttestét kiemelték a vízből, a másikat még keresik. Minnesota államból 122 közúti balesetet jelentettek, iskolákat zártak be.

A meteorológusok szerint Chicagóban összesen 10-20 centiméternyi hóra lehet számítani, ezért 300 hóekét állítottak munkába. Illinois állam északi részén több száz iskola bezárását rendelték el. A rendelkezés Chicagót, az ország harmadik legnagyobb iskolai körzetét egyelőre nem érinti. Észak-Dakotában keddre virradóra a hófúvás 90 centiméter magas torlaszokat emelt, de az államban kedden már visszavonták a gépkocsiforgalomra vonatkozó figyelmeztetést.

Szerdán a keletre tartó viharzóna áthalad majd az Ohio és a Tennessee folyó völgyén, illetve az Appalache-hegység középső vonulatán és eléri az amerikai atlanti partvidék középső államait.

Egy másik viharzóna Coloradóban okozott komoly fennakadásokat. A hegyvidéki államban a hóesés miatt két helyen összesen ötvennél is több autó csúszott egymásba. Komolyabb személyi sérülés itt nem történt.

Rovatok