Index Vakbarát Hírportál

Most Virginiát bénítja meg a hóvihar

2013. március 6., szerda 23:17

Miközben Washingtont szerdán megkímélte a hóvihar, az amerikai fővárossal szomszédos Virginia állam kormányzója szükségállapotot hirdetett, mert a vihar miatt 123 ezer fogyasztó maradt áram nélkül.

Az ítéletidő miatt szerdán kilenc államban összesen 160 ezer háztartás, cég és intézmény áramellátása szakadt meg. Virginiában a hóréteg vastagsága sok helyen 10 és 30 centiméter közötti. Az állam rendőrségét éjfél óta 367 közlekedési balesethez és 237 elakadt gépjárműhöz riasztották.

A legvastagabb, 37,6 centiméteres hótakaró a Nyugat-Virginia állambeli Sugar Grove környékén alakult ki. A chicagói reptérnél 23 kilométeres havat mértek. Ohio állam középső és déli régióiban ötven tanintézményben maradt el az oktatás.

Szerdán 2 ezer repülőjáratot töröltek, a legtöbbet közülük Washington, Philadelphia és New York körzetében.

Washingtonban elővigyázatosságból 374 ezer szövetségi alkalmazott számára rendelték el, hogy maradjanak otthon és az iskolák is zárva tartottak. Még a külügyminisztérium és a Fehér Ház rendes sajtótájékoztatóit is lemondták. Az amerikai fővárosban napközben sűrű hó esett, de szinte azonnal elolvadt.

A meteorológiai szolgálat az atlanti partvidék középső államaira érvényes viharjelzést adott ki és áradásra figyelmeztetett.

Rovatok