Index Vakbarát Hírportál

Chávez szívrohamban halhatott meg

2013. március 7., csütörtök 08:15 | aznap frissítve

A venezuelai elnöki őrség parancsnoka szerint szívroham végzett Hugo Chávezzel, és az államfő sokat szenvedett halála előtt. José Ornella tábornok az AP-nek szerda este adott interjújában elmondta, hogy Chávez mellett volt halála pillanatában, az előző nap.

Utolsó perceiben az államfő már csak nagyon halkan volt képes beszélni, és azt mondta: "Nem akarok meghalni! Ne hagyjatok meghalni!".

Ornellát két évvel ezelőtt nevezték ki a gárda parancsnokának, és végigkísérte az elnök küzdelmét a rák ellen. A kormány korábban azt állította, hogy Chávez súlyos légúti fertőzésbe halt bele.

Az elnöki őrség parancsnoka - Nicolas Maduro alelnökhöz hasonlóan - megemlítette, hogy Chávez betegségében szerepet játszhatott valamiféle összeesküvés. "Azt hiszem, ötven év is eltelhet, mire feloldják egy ilyen dokumentum titkosságát, szerintem (az megmutatja majd, hogy) az ellenség keze volt a dologban" - mondta.

A tábornok nem árulta el, kire, kikre gondol, de a Chávez által utódjának kiválasztott Nicolas Maduro alelnök az Egyesült Államok feltételezett bűnrészességét emlegette. Az amerikai külügyminisztérium abszurdnak nevezte a vádat.

Rovatok