Index Vakbarát Hírportál

Elfogták bin Laden vejét

2013. március 7., csütörtök 19:22

Amerikai titkosügynökök elfogták Osama bin Laden vejét, aki a terroristavezér szóvivője is volt, jelentette a CBS egy republikánus képviselőre hivatkozva. Peter King, aki korábban a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke is volt, "nagyon jelentős győzelemnek" nevezte Szulejmán Abu Ghaith elfogását.

Állítása szerint a CIA és az FBI emberei a múlt héten, Jordániában fogták el a terroristát. A hírt amerikai rendőrségi tisztviselőktől hallotta. A terroristát állítólag New Yorkba szállítják.

"Szép sorban elkapjuk az al-Kaida legfőbb vezetőit, egyiket a másik után. Ez Obama kormányának az érdeme. Határozottak, fáradhatatlanok és nagyon sikeresek" - dicsérte King az amúgy demokrata elnököt.

Ghaith, aki King szerint a 9/11-es összeeskűvésben is részt vett, a török Hurriyet napilap értesülései szerint Törökországból tartott Kuvaitba Jordánián át, amikor elfogták. Állítólag egy hónapja már Ankarában is őrizetbe vették, de a török illetékesek úgy ítélték meg, hogy Törökországban semmilyen bűncselekményt nem követett el, ezért tovább engedték. Hivatalos török források ezt tagadják, a kiutasításáról és a jordániai elfogásáról szóló híreket sem kívánták kommentálni.

A CBS kereste az amerikai titkosszolgálatokat, de még nem kapott választ.

Rovatok