Index Vakbarát Hírportál

Egy sirály élvezte, hogy nincs még pápa

2013. március 13., szerda 18:29

A fél világ arra a kéményre figyel, amiből ma ismét a kiáramló füst színe fogja megüzenni, sikerült-e már megválasztania az új pápát a Vatikánban összeült bíborosoknak. A kéményre előszeretettel ülnek ki madarak, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy az interneten éppen több millió ember figyeli azt, ahogy nézelődnek.

A kémény ugyanis nézhető online is, a streamen pedig órákon keresztül azt lehetett látni, hogy egy sirály álldogált ott békésen. Bár a madarak a keresztény hitvilág kiemelten fontos szereplői, konkrétan sirályokról kevés említést találtunk, ezért nehéz lenne megmondani, milyen előjeleket jelent a madár jelenléte. Az biztos, hogy a Leviták könyve nem javasolja a sirályok fogyasztását, mivel tisztátalan állatok.

Ami nem sok jóra utalhat, hogy január végén éppen egy sirály támadta meg az azóta lemondott Benedek pápa egyik békegalambját. A vasárnapi Úrangyala-imádság után a szokásoknak megfelelően XVI. Benedek pápa békéért imádkozva engedte el a két fehér galambot, egyiküket azonban a Szent Péter téren lévő egyik sirály megtámadta. Szerencsére a galamb akkor végül megúszta a támadást és el tudott menekülni.

Rovatok