Index Vakbarát Hírportál

Harminc nőt csábított Spanyolországba egy magyar csaló

2013. március 13., szerda 08:19

Körülbelül harminc nőt vert át spanyolországi állásajánlataival egy D. Lajos nevű, 53 éves magyar férfi – írja a Blikk.

A férfi a becsapott nőknek takarítási munkát ajánlott egy hotelben, kiérkezésükkor azonban drogcsempészetre kényszerítette őket. Másfél éve egyszer már elkapták a spanyol-marokkói határon egy nő társaságában, ekkor is drogot próbált csempészni. Akkor tizennyolc hónapra ítélték.

A napokban egy T. Szilvia nevű magyar nőnek a helyi magyar konzulátus segítségével sikerült megmenekülnie a csaló fogságából. A 43 éves nőt állítása szerint D. Lajos megérkezésekor minden személyes iratától és pénzétől megfosztotta, majd arra kényszerítette, hogy hasist csempésszen Marokkóból Spanyolországba – ellenkező esetben a családja kiirtásával fenyegetőzött. A nő kétszer megúszta az akciót, harmadszorra azonban elszökött a férfi elől, akit a sörébe kevert gyógyszerekkel bódított el.

Balogh Ferenc madridi konzul értesítette a helyi rendőröket, akik elfogták a férfit. T. Szilvia kedden hazatért Magyarországra, D. Lajos internetes levelezései alapján azonban még több becsapott nő útban lehet Spanyolország felé az általa felkínált állások reményében.

Rovatok