Index Vakbarát Hírportál

Meglincseltek két tolvajt Egyiptomban

2013. március 17., vasárnap 17:11

Meglincselt a feldühödött tömeg két tolvajt vasárnap Egyiptomban - jelentette honlapján az al-Ahram című országos napilap. Az eset az arab ország északi részén, a Nílus folyó torkolatvidékén történt, Szamanud településen, a fővárostól, Kairótól 90 kilométerre.

A tudósítás szerint a feldühödött tömeg félmeztelenre vetkőztetett, összevert, végighúzott az utcán, és felakasztott a lámpavasra két férfit, akiket állítólag rajtakaptak azon, hogy megpróbálnak ellopni egy riksát.

A feldühödött tömeg távol tartotta a két szerencsétlen embertől azokat, akik megpróbáltak segíteni rajtuk. A rendőrség azért nem ért időben a helyszínre, mert az üzemanyaghiány miatt tüntető emberek eltorlaszolták az utakat.

Az eset egy héttel azután történt, hogy a rendőrségi sztrájk miatt az egyiptomi főügyész fölszólította a lakosságot: azokat, akik megszegik a törvényt, fogják el és adják át a hatóságoknak.

Egyiptomban Hoszni Mubarak elnök diktatórikus rendszerének 2011-es megdöntése óta jelentősen romlott a közbiztonság. A forradalom óta az arab országot lényegében folyamatos politikai és gazdasági válság sújtja.

Rovatok