Index Vakbarát Hírportál

Egy hét alatt 86 elefánttal végeztek

2013. március 18., hétfő 18:15 | aznap frissítve

Alig egy hét alatt 86 elefánttal, köztük 33 vemhes nősténnyel végeztek orvvadászok Csádban a Nemzetközi Állatjóléti Alap (IFAW) hétfői közleménye szerint. Az elejtett állatok agyarait lehasították. A kameruni határ közelében történt vérengzés a legsúlyosabb volt azóta, hogy orvvadászok bő egy évvel ezelőtt 650 példánnyal végeztek a Bouba-Ndjida nemzeti parkban Kamerunban.

"Abszolút sokkoló" - fogalmazott az üggyel kapcsolatban Céline Sissler-Bienvenu, az IFAW franciaországi, valamint a francia nyelvű afrikai országokban működő szervezeteinek igazgatója. "A 86 elefánt, köztük vemhes nőstények megölése bizonyíték arra a brutalitásra, amely az elefántcsont iránti 'éhség' csillapításához kell" - jelentette ki.

Az IFAW szerint az utóbbi két évben helyi lakosság már több ízben segítséget kért a kormányzattól, mert az elefántok földműveseket tapostak halálra. A hatóságok azonban nem nyújtottak segítséget, a falusiak ezért minden valószínűséggel megkönnyebbültek, amikor az orvvadászok kilőttek csaknem száz példányt.

Rovatok