Index Vakbarát Hírportál

Újabb két ember gyújtotta fel magát Bulgáriában

2013. március 20., szerda 14:48

Újabb két ember gyújtotta fel magát Bulgáriában a héten, ezzel hétre emelkedett azoknak a száma, akik így tiltakoztak a szegénység és a korrupció ellen - erősítette meg szerdán a közszolgálati BNR rádió.

Egy 41 éves családapa szerdán az ország északkeleti részén fekvő Szitovóban üzemanyaggal locsolta le, majd meggyújtotta magát. Testének 90 százaléka megégett. A kórházban azt mondta az orvosoknak, hogy tettét a kétségbeesés hajtotta - közölte a rádió.

"Elegem van, nincs munkám, nem bírom tovább" - idézte a férfit Daniela Kosztadinova kórházigazgató.

Egy 59 éves bányász hétfőn gyújtotta fel magát végső kétségbeesésében Bobov dol kis bányászvárosban, az ország keleti részén. Testének 30 százaléka megégett, kórházban ápolják.

A mostani két eset előtt már öten gyújtották fel magukat Bulgáriában, mind az öt ember - négy férfi és egy nő - meghalt.

A gazdasági megszorító intézkedések, a szegénység növekedése és a hirtelen megugrott rezsiköltség miatt februárban kezdődtek tiltakozó akciók Bulgáriában. A tiltakozások hatására február 19-én lemondott a Bojko Boriszov vezette jobboldali kormány. Május 12-én előrehozott választásokat tartanak a balkáni országban.

Rovatok