Index Vakbarát Hírportál

Jól imádkozott a Powerball nyertese

2013. március 26., kedd 20:45

„Nyertünk! Nyertünk! Soha többé nem leszünk szegények!" – kiabálta a telefonba anyukájának a 44 éves Pedro Quezada, amikor a helyi italboltban, ahol a szelvényt vette, megtudta, hogy megnyerte a Powerball 338 millió dolláros (kb. 80 milliárd forintos) főnyereményét.

„Sokat imádkoztam ezért" – mondta az ötgyerekes, évek óta adósságokkal küzdő Quezada a New York Postnak. A nyertes első dolga az lesz, hogy segít a családján és másokon (legfiatalabb gyereke 5, a legidősebb 23 éves). Huszonhat éve érkezett az USA-ba a Dominikai Köztársaságból, és 2006-ig gyári munkásként dolgozott. A New Jersey állambeli Passaic munkásnegyedében él, és egyik fia élelmiszerboltjában dolgozik. A családot eddig még az ág is húzta: három éve leégett a boltjuk, két éve kirabolták a lakásukat. Szomszédjai szerint Quezada keményen dolgozott, volt, hogy reggel 6-kor elment otthonról, és csak este 11-re jött meg a munkából.

Quazeda nem kapja meg az egész összeget, ugyanis az USA-ban a lottónyertesek választhatnak, hogy részletekben veszik fel a nyereményt, vagy beérik kevesebbel, de azt elviszik egyben. Quazeda az utóbbi opciót választotta, így bruttó 211 millió, adózás után 152 millió dollárt (35 milliárd forintot) vihet haza.

Az Eagle Liquors italbolt alkalmazottai elmondták, több nyertes lottószelvényt is eladtak már, de az eddigi legnagyobb nyeremény 156 ezer dollár volt.

Az USA történetének legnagyobb lottónyereményét, 656 millió dollárt tavaly márciusban vitte el három különböző nyertes. A Powerballon az eddigi legnagyobb nyeremény 585,5 millió dollár volt, de azon is többen osztoztak.

A mostani nyerőszámok emelkedő számsorrendben: 17, 29, 31, 52, 53, és a Powerball: 31.

 

Rovatok