Index Vakbarát Hírportál

Kijevben tisztogatnak a havazás után

2013. március 27., szerda 10:04

Több magas rangú kijevi vezetőt is kirúgtak állásából, mert a hétvégi hóvihar hatalmas fennakadásokat okozott az ukrán fővárosban is. Ukrajnában ugyan nem számít annyira szokatlannak a márciusi havazás, mint Magyarországon, a városi intézmények mégsem tudtak megküzdeni az időjárás következményeivel.

Olekszanr Popov, az önkormányzat jelenleg a főpolgármesteri feladatokat is ellátó hivatalvezetője menesztette az fővárosi közútkezelő igazgatóját, Heorhij Hlinszkijt és leváltotta a fővárosi katasztrófavédelem igazgatóságának a vezetőjét, Vitalij Psenicsnijt is.

Popov első helyettese, Olekszandr Mazurcsak maga nyújtotta be lemondását, elismerve, hogy számos hibát vétettek az irányítása alatt álló hivatalnokok a hóvihar következményeinek felszámolásában. Popov elfogadta helyettese lemondását. "Tisztelem Önt, de a munkát jobban kellett volna megszerveznie" - jelentette ki a városvezető a lemondás elfogadását indokolva.

Az ukrán fővárost március 22-én, pénteken érte el a heves széllökésekkel kísért havazás, ami a lakosságot váratlanul érte, a hivatalos szervek ugyanis nem tájékoztatták előre az embereket. Három nap alatt több mint fél méter hó hullott Kijevre, ám a hóeltakarítás igen lassan halad. A részben megtisztított utakon kedden is még hatalmas dugók alakultak ki.

Kedd éjjeltől szerda hajnali 4 óráig lezárták a város körútját, hogy a havat letakaríthassák róla a reggeli csúcsforgalomig.

Az ítéletidőben az élelmiszer-szállítmányok sem érkeztek meg a boltokba, ami miatt hétfőre az üzletek zömében elfogyott a tej és a kenyér.

Rovatok