Index Vakbarát Hírportál

Hatvan felett a házomlásáldozatok száma

2013. április 6., szombat 08:02

Hatvankettőre nőtt az indiai házomlás halálos áldozatainak a száma - közölte szombaton a rendőrség. Az áldozatok közül 17-en gyerekek. Húsz ember sorsa továbbra sem ismert. A túlélők után kutató csoportok egész éjszaka folytatták a munkát, pörölyökkel, robbanómotoros fűrészekkel, hidraulikus emelőkkel keresték az eltűnteket az épület romjai között.

A házomlás csütörtök este történt a nyugat-indiai Mahárástra államban, Mumbai közelében. A hétemeletes házat alig pár hónapja kezdték építeni, engedély nélkül, és az alsó négy szintjére már beköltöztek a lakók. További három szint éppen elkészült, amikor az épület leomlott.

A szerencsétlenség idején 100-150 ember tartózkodott az épületben. Sokan közülük lakók voltak, illetve az építkezésen dolgozó munkások.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget, de a rendőrség szerint építési hiba lehetett az ok.

A házomlások gyakoriak Indiában, ahol az építők takarékosságból olcsó anyagokat használnak, és nem felügyelik kellőképpen a többemeletes házak építését. Az égető lakáshiány és a korrupció miatt az építők gyakran húznak engedély nélkül újabb emeleteket, illetve építenek egész házakat.

Rovatok