Index Vakbarát Hírportál

Chavez utódja az életét félti

2013. április 7., vasárnap 12:20

Nicolás Maduro ügyvezető venezuelai elnök azzal vádolt két volt amerikai nagykövetet, hogy összeesküvést szőttek meggyilkolására a jövő vasárnapi elnökválasztás előtt. Beszédében, amelyet helyi idő szerint szombaton sugárzott a VTV köztelevízió, Maduro a "salvadori jobboldalt" is vádolta, amely szerinte már küldött is bérgyilkosokat Venezuelába, hogy végrehajtsák a megbízatást.

"Céljuk a megölésem. Azért akarnak megölni, mert tudják, hogy nem nyerhetnek meg egy szabad és tisztességes választást. Emögött Roger Noriega és Otto Reich, valamint a salvadori jobboldal áll, ők küldtek fizetett vérebeket a meggyilkolásomra" - állította.

Az alelnök Nicolás Madurót a néhai államfő, a baloldali Hugo Chávez jelölte ki utódjául. Chávez március 5-én halt meg rákban. Az elnökválasztást jövő vasárnapra, április 14-ére tűzték ki. Otto Reich az Egyesült Államok caracasi nagykövete, Roger Noriega pedig az Amerikai Államok Szervezetéhez (AÁSZ) delegált amerikai nagykövet volt. Washingtonnak és Caracasnak 2010 óta nincs nagykövete a másik országban.

Rovatok