Index Vakbarát Hírportál

Átstartolt a Budapestről Dublinba tartó gép

2013. április 15., hétfő 00:56

Olvasónk is rajta ült azon a Budapestről Dublinba repülő Ryanair gépen, amit leszállás közben úgy megdobált a vihar, hogy a pilóta jobbnak látta, ha újra nekilát a landolásnak, így a leszállás utolsó fázisában, valamivel a kifutópálya felett átstartolt.

"Kisebb viharokra mindig számítani kell, ha Dublinba repül az ember. Most is ez volt, aztán pár száz méter magasan lehettünk, mikor jöttek a komolyabb, pár méteres zuhanással járó örvények, amikor már azok is kezdenek aggódni, akik amúgy sokat repülnek" – mondta Tamás a telefonban. "Pár tíz méterre lehettünk a földtől, amikor egy nagyobb széllökés oldalba kapta a gépet. A hajtóművek felbőgtek, és átstartoltunk, vagyis meredeken újra emelkedni kezdtünk."

Tamás szerint néhányan jól viselték a dolgot, de a nevetgélő és poénkodó utasok mellett sokan nagyon megrémültek, akadt, aki hányt vagy sírt. "Egy jó 15-20 perces körrel kirepültünk az óceán fölé, aztán újra megkezdtük az ereszkedést." Másodszorra már sikerrel földet értek, bár a vihar ezúttal is dobálta a gépet. "Vicces volt, hogy miután leértünk, elindult a szokásos Ryanair-videó. On time, vagyis pontosan érkeztünk, köszönik, hogy velük utaztunk."

A történteknek sem a Ryanair, sem a dublini reptér internetes oldalán nem könnyű a nyomára bukkanni. A 22 perces késés ugyan kiderül, de a pontos okról illetve az átstartolás tényéről nincs információ.

Ugyanakkor az FR1024-es járat teljes útját vissza lehet követni a Flightradar24.com oldalon, ahol látszik, hogy Dublin közelében az Boeing 737-es típusú gép ikonja nem tűnik el, inkább megy még egykört a víz felett, és csak másodjára áll meg a célállomásnál.

Rovatok