Index Vakbarát Hírportál

Szerb sporthuligánok csaptak le Szegeden

2013. április 17., szerda 21:52 | aznap frissítve

Rátámadott Čedomir Jovanovićra az LDP elnökére, feleségére és barátaira a Crvena zvezda vízilabda klub szurkolóinak egy csoportja Szegeden – írja a vajdasági Magyar Szó Online. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon elmondták: az ügyben nem érkezett feljelentés, de a rendőrség hivatalból nyomozást rendelt el garázdaság gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A vajdasági magyar nyelvű hírportál a szerb B92 rádió értesüléseire hivatkozik. Eszerint az incidensre egy étteremben került sor, ahol a szurkolók először sértegették a politikust majd rátámadtak. A cikk szerint Jovanović és felesége nem sérült meg, egyik barátjuk azonban igen.

Az összetűzést szurkolók másik csoportja akadályozta meg. Az LDP elnöke biztonsági emberek nélkül tartózkodott a helyszínen.

A politikus a hírportálnak azt mondta, Szegeden a klub vezetőségének meghívására tartózkodott, akik a barátai. A klubot pedig továbbra is segíteni fogja, mert világos számára, hogy az incidensnek semmi köze a klub igazi szurkolóihoz.

A Liberális Demokrata Pártot 2005-ben alapították Jovanović vezetésével a Demokrata Pártból kivált politikusok. A tavalyi adatok szerint kilencvenezer tagja van, a 250 tagú szerb parlamentben 12 képviselője, a 120 tagú vajdaságiban egy mandátuma van.

Rovatok