Index Vakbarát Hírportál

Kiutasították őket, mert túl jóképűek voltak

2013. április 17., szerda 09:23

Legalább három férfit ítélt túl jóképűnek Szaúd-Arábia vallási rendőrsége, és ezért kiutasította őket az országból. A hatóságok attól tartottak, hogy a nők nem tudnak ellenállni a férfiaknak, ezért kellett hazatérniük az Egyesült Arab Emirátusokba.

Egy kulturális fesztivál legalább három résztvevőjét küldte haza vasárnap Szaúd-Arábia vallási rendőrsége, mert a hatóság szerint a férfiak túl jóképűek voltak, írja a Gawker.

A férfiak az Egyesült Arab Emirátusok küldöttségének tagjaként érkeztek Rijádba és a fesztivál pavilonjait látogatták, amikor a vallási rendőrség, a mutaween tagjai rajtuk ütöttek, és kivezették őket.

„A fesztivál egyik szervezőjének elmondása szerint a három férfit azért távolították el, mert túl jóképűek. Az erények terjesztéséért és a bűnök megelőzéséért felelős bizottság úgy ítélte meg, hogy a nők nem tudnának ellenállni a három férfinak” – jelentette az Elaph arab nyelvű hírlap. Szaúd-Arábia szigorú szunnita állam, ahol a nőknek tilos idegen férfiakkal érintkezniük.

A férfiaknak később haza kellett térniük az Emirátusokba.

Az Emirátusok küldöttségének közleménye szerint a vallási rendőrség egy meg nem nevezett művésznő jelenléte miatt vált türelmetlenné. „A művésznő látogatása nem előre egyeztetett esemény volt, azt a fesztivál szervezőinek nem küldtük meg előre” – fejezte ki sajnálkozását a küldöttség vezetője.

Rovatok