Index Vakbarát Hírportál

Új hajót vesznek a bostoni tulajdonosnak

2013. április 22., hétfő 22:07 | aznap frissítve

A bostoni hajtóvadászat során szétlőtt hajó gazdáját szeretné kárpótolni Amerika, adta hírül az ABC News. David Henneberry hajójában húzta meg magát a robbantásos merénylet egyik elkövetője, a tizenkilenc éves Dzsohar Carnajev. Amikor a tulajdonos felfedezte, hogy az egyik gyanúsított húzta meg magát a fedélzeten, azonnal értesítette a rendőrséget, akik az elfogás során kénytelenek voltak szétlőni a vízi járművet.

„Olyan volt ez neki, mintha a kisbabája lett volna. Úgy viselte gondját és dédelgette, hogy szinte el sem lehet képzelni. Meg fog szakadni a szíve” – mesélte Henneberry barátja és szomszédja. Az elhangzottakra reagálva Deborah Newberry, egy 62 éves orlandói nő egy 25 dolláros csekket tett az amerikaik új kegyeltjének postaládájába. A hölgy csak annyit írt az általa „szörnyen-szörnyen menőnek” tartott férfinek: egy új hajó reményében.

Hasonlóan érezhetett John Philips, a jómódú floridai ügyvéd is, aki ezer dollárral járult hozzá a gyűjtéshez. „Ha valóban ez volt a fickó szenvedélye, én semmi akadályát sem látom annak, hogy közösen segítsünk rajta. Ha egy felújított hajóra vágyik, hát kapja is meg, de lehetőleg terrorista vére nélkül” – mondta a 38 éves férfi.

Közben már a Twitter is Henneberry nevétől hangos, és valóságos hősként ünneplik a hajóst. „Bravó, David Henneberry! Egy igazi amerikai hős vagy” – írta az egyik felhasználó.

Henneberry „Seahawk” típusú hajója körülbelül 50 ezer dollárt ér.

Rovatok