Index Vakbarát Hírportál

Elfogták az orosz ámokfutót

2013. április 23., kedd 22:16

Az oroszországi Belgorod vasútállomásán elfogták kedden késő este Szergej Pomazunt, a hatszoros gyilkossággal vádolt férfit.

A gyilkost megpróbált kitörni a rendőri gyűrűből, két közlekedési rendőr tartóztatta fel. Pomazun eközben késsel megsebesítette az egyik rendőrtisztet, akit szem- és vállsérüléssel ápolnak kórházban. Az akciót személyesen az orosz belügyminiszter irányította. A szomszédos Kurszki és Voronyezsi területekről érkezett segítséggel együtt összesen 2000 rendőr kereste a férfit.

Bár először olyan hírek terjedtek, amelyek arról szóltak, hogy Pomazun megkarcolt BMW X5-öse miatt kezdett gyilkolni a félautomata kalasnyikovval, későbbi információk szerint valójában azt akarta megtorolni a gyilkolással, hogy a vadászboltban – büntetett előélete miatt – nem adtak el neki lőszert.

A Vesztyi FM szerint a gyilkos korábban egy atomrakétákat őrző különleges katonai egységben szolgált. Katonatársai akkor nem vettek észre rajta semmilyen különleges viselkedést, a gyanúsított anyja viszont azt mondta, az utóbbi időben többször ki kellett hívnia a rendőröket, hogy lecsendesítsék a fiát. Az apa szerint Pomazun megverte őt és anyját is.

Hétfőn a délnyugat-oroszországi Belgorod város központjában Szergej Pomazun fegyverrel lövöldözni kezdett. Előbb egy vadászbolt alkalmazottait lőtte le, majd az utcán még három embert, közöttük egy 14 és egy 16 éves lányt. Mindannyian meghaltak. A régióban kétnapos gyászt rendeltek el.

Rovatok